Siirt'te bir köylü tarafından yaralı halde bulunan ve Siirt Üniversitesi veterinerlik fakültesinde tedavi altına alınan kaya kartalı, 3 gün süren tedavinin ardından doğal yaşam alanına bırakıldı.
Bir köylünün arazide yaralı halde bulduğu kaya kartalı, Siirt Üniversitesi veterinerlik fakültesine getirildi. Kartal, burada veteriner hekimler tarafından 3 gün tedavi gördü. Rehabilitasyon süreci tamamlanmasının ardından İl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen kaya kartalı, doğaya bırakıldı.
Siirt'te yaban hayatın daha düzenli bir şekilde ilerleyebilmesi için ekip olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğünde mühendis Gökhan Şeker, sağlığına kavuşan kartalı doğaya bırakarak doğaya katkıda bulunduklarını ifade etti.
Vatandaşlar tarafından Veterinerlik Fakültesine teslim edilen ve tedavisi tamamlanan kaya kartalını doğaya bıraktıklarını belirten Şeker, "Altın kartal olarak da bilinen türümüzü bugün Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü olarak teslim aldık. Sarp kayalıklarda yaşamını sürdüren kartalı bırakmak için Gökçebağ beldesi kırsal alana getirdik. Bölgede yaşayan şahin ve kartalların yoğun olduğunu ve bu türümüzün bu bölgede yaşamını sürdüreceğini düşündük. Bu bölgede aynı zamanda kuş gözlemleri de yapmaktayız. Kaya kartalını da yaşam alanı olabileceğini düşündüğümüz bu alana bıraktık." dedi.
Ekolojik dengeyi sağlayabilmek için yaban hayvanlarının korunması gerektiğini sözlerine ekleyen Şeker, vatandaşların yaralı bir kartalla karşılaşmaları durumunda tedbirli davranmaları ve mutlaka eldiven kullanmaları gerektiğini ifade etti.
Aksi takdirde ciddi yaralanmaların meydana gelebileceğine dikkat çeken şeker, vatandaşların İl Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine haber vermesi gerektiğinin altını çizdi.