SAĞLIK-YAŞAM

Siirt’te 30 cm’lik dev enfekte (amfizematöz) polikistik böbrekte nefrektomi yapıldı

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Emrullah Durmuş ve Op. Dr. Aykut Koç, 66 yaşındaki N.Y. adlı hastaya başarılı bir şekilde 30 cmlik Dev Enfekte (Amfizematöz) Polikistik Böbrekte Nefrektomi işlemi uygulandı.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Emrullah Durmuş ve Op. Dr. Aykut Koç, 66 yaşındaki N.Y. adlı hastaya başarılı bir şekilde 30 cmlik Dev Enfekte (Amfizematöz) Polikistik Böbrekte Nefrektomi işlemi uygulandı.

Siirt’te yaşayan N.Y. (66) adlı hasta, başarılı bir operasyon ile sağlığına kavuştu.

Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Emrullah Durmuş ve Op. Dr. Aykut Koç, yapmış oldukları açıklamada, 66 yasındaki N.Y. adlı erkek hasta, polikistik böbrek hastalığı nedeniyle 1 yıldır diyalize girmekteydi. Son 2 aydır ise sağ yan ağrısı, idrarda kanama, ara ara olan ateş şikâyetleri ile nefroloji servisinde tedavi ve takip edilmekteydi. Hastanın şikâyetlerinin son 1 haftadır artması üzerine çekilen tomogrofide sağ polikistik böbrekte gaz üreten bakterilerin sebep olduğu böbrek enfeksiyonu tablosu ve böbrekteki kistler nedeniyle böbreğin ileri derecede büyüyerek yaklaşık 30 cm büyüklüğe ulaştığı ve hastanın sağ böbreğinin tamamının alınması planlanmıştır. Hastanemiz Üroloji Kliniğinde Doç. Dr. Emrullah Durmuş ve Op. Dr. Aykut Koç’un içinde bulunduğu ameliyat ekibi Nefrektomi operasyonunu 2 saat sonunda başarıyla gerçekleştirmişlerdir. Hasta 6 gün sonra komplikasyon olmadan taburcu edilerek sağlığına kavuştu.

Hastane Başhekimi Dr. Öğretim üyesi Çağdaş Kaynak da Nefrektomi ameliyatını gerçekleştiren Üroloji Uzmanları Doç. Dr. Emrullah Durmuş ve Op.Dr.Aykut Koç’a, gerçekleştirmiş oldukları başarılı ameliyat için tebrik ederek, “Günümüzde yapılan ameliyatlarda hastanın konforu, ağrısının az olması, çabuk ayağa kalkabilmesi ve enfeksiyon riskinin az olması ön planda tutulan durumların başında gelmektedir. Hastanemizde ilkleri yapmaya devam edeceğiz. Siirt’i sağlık alanında en üst seviyelere çıkarma adına gereken tüm çalışmaları yapacağız” diye konuştu.

N.Y. (66) adlı hasta yapılan işlem sonrası böyle bir hizmetin Siirt’te verilmiş olmasından dolayı başta hekimler olmak üzere idarecilere teşekkür etti.

Otozomal dominant polikistik böbrek hastalığı (ODPBH) hastalığı nedir ?

Otozomal dominant polikistik böbrek hastalığı (ODPBH) en sık görülen kalıtımsal böbrek hastalığı olup böbreklerde ilerleyici kistik büyüme ve böbrek fonksiyonlarında bozulma ile karakterizedir. ODPBH multisistemik bir hastalıktır ve hastalık ilerledikçe diğer organlarda da etkileri görülmektedir.

{ "vars": { "account": "G-4X68F4KLEK" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }