Milletvekili Gül, Siirt Fıstığı'nın yanı sıra Pervari Balı, Tayfi Üzümü, Zivzik Narı ve Siirt Büryanı gibi ürünlerin de ilin marka değeri taşıyan tarımsal ürünleri olduğunu vurguladı.
20 Milyar Liralık Katkı Siirt Fıstığı’nın ekonomik katkısına değinen Gül, sadece bu ürünün Siirt'e katkısının 20 milyar liraya ulaştığını belirtti.
Gül, “Siirt, 400 bin dekar ekim alanı ve 32 bin tonu aşan üretim miktarıyla Türkiye'de Siirt Fıstığı üretiminde 1. sırada, genel Antep fıstığı üretiminde ise 3. sıradadır” dedi.
2002 yılında 45 bin dekar olan Siirt Fıstığı üretim alanının 2023 yılı sonu itibariyle 400 bin dekara çıktığını belirten Gül, ağaç sayısının ise 11 milyona ulaştığını ve bunların 8 milyonunun verim çağında olduğunu ifade etti. Siirt Fıstığı üretimi, yaklaşık 10 bin ailenin geçim kaynağını oluşturuyor.
Milletvekili Gül, Siirt Fıstığı’nın yalnızca Türkiye'de değil, dünya çapında talep gördüğünü ve hem ülke ekonomisine hem de istihdama önemli katkılar sağladığını vurguladı. Siirt Fıstığı için verilen desteklerin artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi.